App de Hogeschool van Amsterdam

​Voor de ontwikkeling van de DLWO voor de Hogeschool van Amsterdam was de focus direct duidelijk. Het draait om het onderwijs! De DLWO is opgezet vanuit de vaste overtuiging, het moet het primair onderwijs dienen. Dat staat centraal. Bij elke aanpassing of doorontwikkeling op de omgeving wordt er op één vraag getoetst, namelijk "Levert het meerwaarde en/of nut op voor het onderwijs?".
 
De DLWO is voor studenten, docenten en staf een onderdeel van de dagelijkse praktijk geworden. Een docent deelt een proeftentamen met zijn studenten. Studenten leveren projecten in met behulp van de dropbox van hun opleidingspagina. De docent controleert het ingeleverde werk vervolgens op plagiaat met behulp van de aan de dropbox gekoppelde Ephorus licentie. De docent beoordeelt het werk en stuurt zijn studenten afzonderlijk of als groep een mail vanuit de DLWO.
Terug naar alle cases
Wil je als medewerker of docent een lokaal reserveren? Op zoek naar informatie over stages in het buitenland? Je vindt de informatie terug op de DLWO. Hulp nodig bij het inplannen van je studeer werk? De studiebelastingtool van de DLWO helpt je op weg.

Naast al deze toepassingen van de DLWO, biedt de omgeving ruimte voor het (adhoc) samenwerken van projectteams, staf en docenten en is er veel aandacht besteed aan document management en het eenvoudig terugvinden van informatie.
 
Om informatie en content overzichtelijk en relevant te houden wordt de content binnen de DLWO gepersonaliseerd aangeboden. Dit gebeurt aan de ene kant op basis van inlog informatie en aan de andere kant op basis van instellingen die de gebruiker zelf aangeeft. Zo kan een student zich zelf abonneren op opleidingspagina's die voor hem of haar van toepassing zijn.

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van de omgeving is 2AT verantwoordelijk voor het hosten en beheren van de omgeving. We hosten de DLWO op ons eigen Netricity platform.
 

De HvApp in actie

  • Aanmelden bij de app en overzicht van absenten
  • Persoonlijk rooster en zoeken naar personen
  • Mededelingen en menu opties en de locaties van de gebouwen