Oplossingen voor het Hoger Onderwijs

​2AT biedt IT oplossingen voor onderwijs gerelateerde vraagstukken. Als Microsoft Gold partner zetten we voor onze oplossingen veelal Microsoft SharePoint en Microsoft CRM in. Deze geven onderwijsinstellingen de zekerheid van proven technology. We benutten graag de kracht van deze pakketten. Met jarenlange ervaring en kennis zijn we ook expert in op maat maken van specifieke wensen.
 
2AT biedt onderwijsinstellingen oplossingen op het gebied van:

Standaard oplossingen

2AT biedt standaard oplossingen aan voor het hoger onderwijs die met onze kennis van en ervaring in het hoger onderwijs tot stand zijn gekomen. Met deze standaard oplossingen maakt u een vliegende start.


 • De informatiebehoefte van studenten, docenten en onderzoekers is eenvoudig: “Ik wil altijd direct toegang tot persoonlijk relevante content die mijn kernactiviteiten ondersteunen.” Waar dan ook, hoe dan ook. In een landschap met verscheidenheid aan systemen en databronnen is deze behoefte echter niet eenvoudig in te vullen.
  Centrale plaats van registratie en inzicht dossiers geeft kwaliteitsborging. Door het volgen van de procedures is altijd duidelijk wie, wat, wanneer heeft ingevoerd. Dit zorgt voor inzicht in het hele proces. De rollen zorgen dat gebruikers alleen toegang hebben tot de voor hen relevante informatie.
 • Op het IAAS virtualisatie platform 'Netricity' hosten we een breed scala aan omgevingen voor onze klanten. De datacenters van Netricity bevinden zich in Nederland en vallen niet onder de Patriot Act.
  Met de toename van laptops, tablets en smartphones staat het hoger onderwijs voor nieuwe IT uitdagingen. Het gebruik van onderwijscomputers neemt af en studenten zijn steeds meer zelf erantwoordelijk voor hun eigen device. Hiermee zijn ze ook verantwoordelijk voor het hebben van de noodzakelijke Office applicaties.
 • Snel, gemakkelijk en consequent documenten van feedback voorzien. Met deze App for Office (vanaf Word 2013) voeg je vooraf gedefinieerd commentaar gemakkelijk in een document. Hierbij is het mogelijk om commentaar te delen met collega’s en afdelingen.

Oplossingen op maat

2AT biedt naast standaard oplossingen een combinatie van dienstverlening aan om aan de specifieke wensen van onderwijsinstellingen te voldoen:

 • Implementatie, Development en Operationeel Beheer van o.a. Microsoft SharePoint en Microsoft CRM;
 • ​Systeemintegratie via o.a. Federatieve ontsluiting/ADFS
 
 • Cloud hosting op ons eigen platform. Alle data wordt opgeslagen in Nederland en valt dus niet onder de Patriot Act;
 • Cloud implementaties (inclusief federatieve ontsluiting) van o.a. Office 365, Microsoft CRM Online en Private en Hybrid Clouds