Digitale transformatie

Neem contact op

Digitale Transformatie

  • IT-infrastructuur makkelijk meeschalen met behoefte
  • Ga van Capex naar Opex (Pay per use)
  • Geen hardware investeringen meer

Efficiënter samenwerken

Veel organisaties staan aan de vooravond van of bevinden zich inmiddels midden in de digitale transformatie. Bedrijfsprocessen die gebaseerd zijn op analoge workflows en fysieke documenten worden vergaand gedigitaliseerd. Daarbij worden veel innovatieve technologieën toegepast, zoals data science, cloud computing en kunstmatige intelligentie. Doel is om als organisatie flexibeler en wendbaarder te worden, zodat je snel kunt inspringen op ontwikkelingen in de markt. Denk aan snel kunnen opschalen, korte time to market van applicaties en services, en het uitrollen van nieuwe businessmodellen. Dit vraagt om een andere benadering van de IT-infrastructuur: weg van legacysystemen, weg van on-premise naar cloud-oplossingen en managed services. Grijp samen met ons de kansen van de digitale transformatie.

De digitale transformatie heeft talloze sectoren in de maatschappij op zijn kop gezet. Nieuwe spelers betraden de markt en zorgden voor opschudding. In sommige gevallen is er sprake van disruptie, waardoor traditionele partijen in zwaar weer zijn gekomen. Kijken we naar de interne organisatie dan biedt de digitale transformatie vooral de kans om een forse efficiëntieslag te slaan. Processen, bedrijfsapplicaties en informatiestromen kunnen naadloos met elkaar geïntegreerd worden. Medewerkers kunnen beter samenwerken en communiceren, met elkaar maar ook met de klant, cliënt of burger. De cloud speelt hierbij een essentiële rol.

Beter schaalbaar en beheersbaar

De praktijk leert dat organisaties nog altijd werken met on-premise legacy-systemen die bedrijfskritische processen aansturen. Organisaties zijn daarom huiverig om deze applicaties naar de cloud te migreren. Dat terwijl de cloud nu juist zoveel voordelen biedt, zoals schaalbaarheid, beheersbaarheid en flexibiliteit. Neem bijvoorbeeld het Microsoft Azure cloudplatform dat met DevOps services applicatieontwikkeling op slimme wijze automatiseert. Wanneer daarbij ook gebruik wordt gemaakt van microservices, dan worden applicaties direct ook een stuk schaalbaarder en wordt onderhoud eenvoudiger. Veel organisaties laten deze kansen onbenut.

Wij ontzorgen op de juiste manier

Wij begrijpen dat de migratie naar de cloud voor veel organisaties een grote stap is die gepaard gaat met de nodige risico’s. 2at neemt deze zorg uit handen en elimineert de bedrijfsrisico’s door migratie van databases, datacenters en applicaties te vereenvoudigen. Dat doen wij met de lift-and-shift methode. Hiermee kun je bestaande toepassingen snel naar Microsoft Azure migreren. Elke toepassing wordt ongewijzigd gemigreerd, zodat je kunt profiteren van de voordelen van de cloud zonder risico’s op downtime en zonder kosten voor het schrijven van nieuwe code. In een volgende fase ben je dan in staat om te optimaliseren en daarna eventueel te transformeren.

Het resultaat van de samenwerking met 2at is dat je snel en toch veilig en verantwoord de key elementen van de IT-omgeving naar de Azure cloud migreert. We realiseren gezamenlijk een IT-platform, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 technologie. Toepassingen als Teams, Office en Exchange maken samenwerking eenvoudiger, wat door de gevolgen van de coronacrisis pure noodzaak is geworden. Tegelijkertijd biedt dit platform de mogelijkheid om met Powerapps oplossingen op maat te bouwen die leiden tot extra toegevoegde waarde. Zet de volgende stap in de digitale transformatie met 2at.

Gerelateerde oplossingen

Gerichte communicatie met
Bubl.

Structureer processen met GovCase