Gemeenten spelen een steeds grotere rol in het verstrekken en beheren van subsidies, met name rondom actuele thema's zoals verduurzaming. Het subsidieproces begint vaak met het beschikbaar stellen van fondsen voor diverse projecten en programma's, gevolgd door de beoordeling van aanvragen, toewijzing van middelen, en een zorgvuldige controle van de uitvoering. Aangezien nieuwe subsidies regelmatig beschikbaar komen, is het van belang dat gemeenten wendbaar kunnen inspelen op deze veranderingen en snel kunnen schakelen. Denk bijvoorbeeld aan de duurzame initiatieven in grotere gemeenten waar diverse subsidies al ingezet worden.
Hoe Proces Centraal het subsidieproces optimaliseert voor gemeenten
Proces Centraal biedt de perfecte ondersteuning voor het stroomlijnen van subsidieprocessen. Van de aankondiging en aanvraagfase tot het goedkeuringsproces en de evaluatie achteraf. Het systeem biedt gemeenten de flexibiliteit om in te spelen op verschillende subsidievoorwaarden en -typen, terwijl tegelijkertijd de administratieve lasten worden verminderd. Door een gestroomlijnde workflow te creëren voor alle stappen in het proces, kunnen gemeenten effectiever subsidies toekennen en beheren.
Daarnaast ondersteunt Proces Centraal afgeleide processen zoals bezwaarschriften, compliance-controles, en financiële rapportages op een eenvoudige en overzichtelijke manier. Hierdoor blijft niet alleen de administratieve kant beheersbaar, maar kunnen gemeenten ook sneller inspelen op nieuwe regelingen en kansen.
Wat Proces Centraal uniek maakt, is de integratie met het Power Platform. Hiermee kunnen gemeenten zonder programmeerkennis hun processen modelleren en aanpassen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van specifieke dashboards, het automatiseren van aanvraag beoordelingen, of het snel aanpassen van criteria: met low-code technologie kunnen processen efficiënter en op maat worden geconfigureerd.
Vijf kernwaarden van Proces Centraal
Proces Centraal is gebouwd op vijf belangrijke kernwaarden:
1. Naadloze samenwerking tussen beleid en uitvoering: Verkleint de kloof en verbetert de interne communicatie.
2. Verhoogde efficiëntie: Door automatisering worden handmatige processen tot een minimum beperkt, wat leidt tot snellere doorlooptijden.
3. Consistente gebruiksvriendelijkheid: Een consistente benadering zorgt voor een betere ervaring zowel voor interne als externe gebruikers.
4. Snelle inzetbare low-code technologie: Gemeenten kunnen snel en flexibel inspelen op nieuwe subsidies en regelgeving.
5. Ingebouwde privacy en security: Privacy en beveiliging zijn vanaf het begin geïntegreerd voor het waarborgen van veilige gegevensverwerking.
Ontdek hoe Proces Centraal gemeenten kan helpen om grip te krijgen op subsidieprocessen en deze sneller, efficiënter en veiliger uit te voeren.