Hoe de HvA ”Bubl.” inzet om gerichter te communiceren

Case Hogeschool Inholland

Utrecht 2021 – 2at in samenwerking met de HvA

Inleiding
In onderstaande use-case lichten we toe hoe 2at het low-code Power Platform heeft ingezet om een complex (student)vraagstuk van de Hogeschool van Amsterdam op te lossen. We tonen aan hoe de communicatieafdeling gemakkelijker kan werken op basis van slimme integraties met bestaande systemen.

Situatie
Studenten zitten regelmatig in een jungle aan informatie. Van alle kanten ontvangen ze meldingen van de instelling, berichtgeving is gefragmenteerd het is daardoor niet altijd duidelijk wat nu precies waar staat. De HvA communicatie afdeling wil op een formele, gerichte manier kunnen communiceren met de student. Nieuws, mededelingen, events, alle berichten moeten op de juiste plek en op het juiste moment worden getoond. Op basis van gegevens uit bestaande systemen (waaronder het SIS) moeten doelgroepen kunnen worden aangemaakt.

Oplossing
2at heeft op basis van Microsoft Power Platform een oplossing gebouwd zodat we:

  • Snel de gewenste oplossing konden ontwikkelen
  • Studenten zitten op hun telefoon, de oplossing moet daarom op alle mobiele besturingssystemen werken (iOS, Android, Windows Phone en desktop/web);
  • Op basis van een veranderende behoefte van de HVA moeten er regelmatig veranderingen of updates doorgevoerd kunnen worden in de applicatie.

De aantrekkingskracht van low-code development is evident; het zorgt ervoor dat ontwikkelaars web apps en mobiele apps veel sneller kunnen ontwikkelen. Bij de traditionele manier van app development moeten ontwikkelaars elke regel code handmatig invoeren. Dat is intensief en secuur werk waar vaak veel meer tijd in gaat zitten dan vooraf wordt ingeschat.

Een low-code platform daarentegen gebruikt kant-en-klare codeobjecten en drag-and-drop-tools om visuele modellen van de logica, integraties en interface van een app te maken. Het onderhouden en updaten van apps verloopt efficiënter en soepeler. Integraties met bekende applicaties is dankzij API’s goed mogelijk. Tot slot is het Microsoft Power Platform wat 2AT betreft dé omgeving om data uit verschillende onderwijssystemen op te slaan. Tabellen (zoals bijvoorbeeld berichten/ doelgroepen) staan netjes in Common Data Service.

App source Bubl


Impact
We hebben een oplossing opgeleverd waarmee de HvA gerichter kan communiceren met groepen studenten. Informatie komt vaker bij de juiste personen terecht en het is inzichtelijk geworden of berichtgeving ook daadwerkelijk gelezen is. De HvA kan eenvoudig doelgroepen aanmaken op organisatieniveau, op faculteitsniveau, vestigingslocatie of zelfs interessegebied.

✅ Maak gemakkelijk doelgroepen aan waarmee je op organisatieniveau, op faculteitsniveau, vestigingslocatie of zelfs interessegebied kan communiceren.

✅ Bubl. haalt data uit verschillende systemen in de organisatie, afhankelijk van de doelgroep kan men efficiënt en gerichter communiceren.

✅Door de koppeling naar één centraal systeem waaruit de informatie wordt opgehaald, is de verstuurde berichtgeving altijd up-to-date.

Meer informatie over Bubl of wat wij eventueel voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op via de knop onderaan de pagina.

Over ²at

We zijn een implementatie partner. We zijn een system integrator. We zijn een softwareontwikkelaar. We zijn vooral dé expert.

Met onze IT-oplossingen op basis van Microsoft zorgen we ervoor dat hogescholen en overheden hun kerntaken efficiënter kunnen uitvoeren en dienstverlening richting studenten en burgers verbeteren.

Wij begrijpen complexiteit

Onze ervaring met het inrichten en automatiseren van complexe processen is ongeëvenaard. We zeggen niet voor niets, als het complex wordt, moet je bij 2at zijn.

Gericht op resultaat

Het eindresultaat is het enige dat telt, we helpen klanten om te begrijpen wat ze echt nodig hebben, vervolgens realiseren we het, wat er ook voor nodig.

Eigen tooling

Wij zijn de Microsoft Dynamics expert van Nederland. Wij hebben daarnaast eigen tooling ontwikkeld om processen nog beter te kunnen analyseren en optimaliseren.

Referenties

We hebben een bewezen trackrecord bij (semi)publieke organisaties en zijn in staat problemen op te lossen voordat de klant doorheeft dat er een probleem is.

Gerelateerde oplossingen

Gerichte communicatie met
Bubl.