IT Integratie in je organisatie:
Platform based of zelf bouwen?

CIO’s van grotere en complexere organisaties zullen het herkennen: her en der in de organisatie vragen collega’s externe partijen om low-code oplossingen te maken. Het is een veelvoorkomende irritatie van het hoger IT-management, want het creëert een wildgroei aan applicaties die niet of nauwelijks onderling communiceren. Bovendien, zelfbouw is altijd beter. Toch?

De aantrekkingskracht van low-code, veelal cloud-based, oplossingen is logisch:
het grote bouwwerk is al gedaan, je kunt gebruikmaken van kennis die er al is, aanpassingen zijn zo gedaan en de integraties met bekende applicaties is dankzij API’s prima in orde. Toch is er veel weerstand op deze manier van ‘bouwen’. Het oude adagium, – zelfbouw is altijd beter -, heerst nog in veel complexe organisaties. De misvatting heerst dat low-code geen geïntegreerde aanpak kan bieden voor de verschillende afdelingen en (data)systemen van grotere organisaties.

In dit artikel laten wij zien hoe low-code ook voor complexere vraagstukken een prima oplossingen kan zijn. We tonen aan hoe je organisatie hierdoor sneller kan inspelen op veranderende omstandigheden en hoe mensen in de organisatie gemakkelijk kunnen werken door slimme integraties met bestaande systemen. Het doel van IT is immers het inrichten van processen waarin je medewerkers zich niet laten tegenhouden door het systeem, maar het systeem hen echt ondersteunt. Zodat zij zich volledig kunnen richten op dat wat ertoe doet.

Whitepaper: IT integratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over 2at

We zijn een implementatie partner. We zijn een system integrator. We zijn een softwareontwikkelaar. We zijn vooral dé expert.

Met onze IT-oplossingen op basis van Microsoft Dynamics zorgen we ervoor dat semipublieke organisaties hun kerntaken efficiënter kunnen uitvoeren en dienstverlening richting klanten verbeteren.

Wij begrijpen complexiteit

Onze ervaring met het inrichten en automatiseren van complexe processen is ongeëvenaard. We zeggen niet voor niets, als het complex wordt, moet je bij 2at zijn.

Gericht op resultaat

Het eindresultaat is het enige dat telt, we helpen klanten om te begrijpen wat ze echt nodig hebben, vervolgens realiseren we het, wat er ook voor nodig.

Eigen tooling

Wij zijn de Microsoft Dynamics expert van Nederland. Wij hebben daarnaast eigen tooling ontwikkeld om processen nog beter te kunnen analyseren en optimaliseren.

Referenties

We hebben een bewezen trackrecord bij semipublieke organisaties en zijn in staat problemen op te lossen voordat de klant doorheeft dat er een probleem is.